О, нещастни призраци!

 „О, нещастни призраци!“

 

Тази особена и малко странна, дори абсурдна, история ни пренася в света на нещастните призраци от планетите Борт и Земя, които са толкова окаяни, че едва преживяват. Водят жалко съществуване, защото никой не ги взема на сериозно. Големите и малките не само не вярват в тях, но дори им се подиграват и ги унижават. Призраците и от двете планети решават накрая да емигрират, но срещайки се в необятното космическо пространство, разбират, че целта им е погрешна, защото вече никъде не се плашат от тях. После решават да се обединят и да търсят заедно някакъв друг свят на страхливци, за да попаднат накрая в поредното си безизходно положение…

Избрахме тази история да бъде представена съвсем откровено със средствата на театралната клоунада, кодът към която е чистият, неподправен хумор, както и безпределното въображение, простиращо се до самото дъно на Вселената.

Безкрайно обичаме авторите, чиито прекрасни текстове ползваме, и от които черпим истинско вдъхновение. Вярвайки безрезервно на техния талант и водени от мъдростта им, опитахме съвсем безотговорно да заменим страха със смеха. Може би защото много ни се иска хората по-малко да се страхуват и малко повече да се усмихват – нещо, което толкова много е нужно на всички ни днес.

Ако сме сбъркали, дълбоко се разкайваме и обещаваме следващия път да потърсим и набавим още повече смях, толкова повече, че страхът от срам и завист да се продъни вдън земя завинаги.

Участват: Стиляна Маркова, Виктория Христова, Радостина Кожухарова и Чавдар Бозаджиев.
Режисьор - Чавдар Бозаджиев
Музика – Гаро Ашикян
Сценография – Диана Тотева

Социални връзки