+359 34 44 35 33
ДРАМАТИЧНО-КУКЛЕН ТЕАТЪР "КОНСТАНТИН ВЕЛИЧКОВ" ПАЗАРДЖИК
info@theatrepazardzhik.com

Игрален афиш

"ТРИМАТА БРАТЯ И ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА"

"ТРИМАТА БРАТЯ И ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА"

Има приказки за четене и приказки за гледане, които се наричат пиеси.
Тази приказка за гледане е доста по-различна от народната приказка за четене.
Някои от вас може и знаят за какво се разказва в „Тримата братя и златната ябълка” - трима братя получават наследство от баща си златна ябълка. За беда, всяка година долита една Ламя и я открадва. Само най-малкият от братята поема по дългия път след Ламята, за да върне своята златна ябълка. По пътя неусетно пораства и открива че силата на човек се крие в сърцето. Открива позабравени ценности като вяра, надежда, любов. Открива приятелството и мъдростта. Успява да победи Ламята и да върне своята златна ябълка.
Но и тези, които знаят приказката, и тези, които не са чували за нея, ги очакват изненади.
Да сте виждали например ябълка, при това златна, която не само говори, но и пее? Не сте виждали, нали? И други изненади ви очакват, когато дойдете на представлението.
Драматизация: Панчо Панчев - Дядо Пънч
Постановка: Мария Банова
Сценография и кукли: Крум Крумов
Музика: Димо Стоянов /Група PIF/
Актьори:
Елина Чанева
Виктория Христова
Ралица Стоянова
Александър Братоев
 О, нещастни призраци!

О, нещастни призраци!

 „О, нещастни призраци!“

 

Тази особена и малко странна, дори абсурдна, история ни пренася в света на нещастните призраци от планетите Борт и Земя, които са толкова окаяни, че едва преживяват. Водят жалко съществуване, защото никой не ги взема на сериозно. Големите и малките не само не вярват в тях, но дори им се подиграват и ги унижават. Призраците и от двете планети решават накрая да емигрират, но срещайки се в необятното космическо пространство, разбират, че целта им е погрешна, защото вече никъде не се плашат от тях. После решават да се обединят и да търсят заедно някакъв друг свят на страхливци, за да попаднат накрая в поредното си безизходно положение…

Избрахме тази история да бъде представена съвсем откровено със средствата на театралната клоунада, кодът към която е чистият, неподправен хумор, както и безпределното въображение, простиращо се до самото дъно на Вселената.

Безкрайно обичаме авторите, чиито прекрасни текстове ползваме, и от които черпим истинско вдъхновение. Вярвайки безрезервно на техния талант и водени от мъдростта им, опитахме съвсем безотговорно да заменим страха със смеха. Може би защото много ни се иска хората по-малко да се страхуват и малко повече да се усмихват – нещо, което толкова много е нужно на всички ни днес.

Ако сме сбъркали, дълбоко се разкайваме и обещаваме следващия път да потърсим и набавим още повече смях, толкова повече, че страхът от срам и завист да се продъни вдън земя завинаги.

Участват: Стиляна Маркова, Виктория Христова, Радостина Кожухарова и Чавдар Бозаджиев.
Режисьор - Чавдар Бозаджиев
Музика – Гаро Ашикян
Сценография – Диана Тотева

"СВАТБАТА НА ДРЕБНИЯ БУРЖОА"

"СВАТБАТА НА ДРЕБНИЯ БУРЖОА"

ДРАМАТИЧНО-КУКЛЕН ТЕАТЪР “КОНСТАНТИН ВЕЛИЧКОВ”

ПАЗАРДЖИК

сезон 2021/2022

БЕРТОЛТ БРЕХТ

СВАТБАТА НА ДРЕБНИЯ БУРЖОА

 

превод КОНСТАНТИН ИЛИЕВ

 постановка и музикална картина ГАРО АШИКЯН

сценография и костюми ЕЛЕНА ИВАНОВА

                       

Тази пиеса е написана от Брехт, когато е бил на 20 години. В нея отрано проличава комедиографският талант на големия германски автор.

            Млада двойка е събрала на сватбено тържество близки хора. Гостите са поканени да разгледат и новообзаведеното жилище. За да излезе по-евтино на младото семейство,  младоженецът собственоръчно е направил мебелите. Спестяването, неотменно занимание  на хората от еснафските среди, независимо от националността им, е постигнато, само че докато сватбарите  разглеждат жилището, мебелите започват да се разпадат.

             Тук младият автор построява една драматична ситуация, която по-късно използва и в други пиеси: Гостите, на сватба или друго празненство, подиграват („вземат на мезе“) домакините. Резултатът може да бъде само един – СМЯХ.

 

 

Участват актьорите: ИВО РУСЕВ, ЙОАННА МИКОВА, ЕЛЕНА ЗАМЯРКОВА, еЛИНА ЧАНЕвА, Иля Пепеланов, ГЕОРГИ КЕРМЕНСки, ИВА ОГНЯНОВА, ДИМИТЪР ТЕРЗИЕВ, ВАСИЛ РЯХОВ.                

 

  

ЧАСЪТ НА ПЕПЕЛЯШКА

ЧАСЪТ НА ПЕПЕЛЯШКА

"Часът на Пепеляшка"!
Погъделичкайте сладкото детско любопитство с големия театрален салон и се насладете на Скромната и Работлива Пепеляшка, Влюбения принц, добрата фея и злата с мащеха с разглезените си дъщери...
Едва ли има някой, който да не е чувал за прекрасната героиня от приказките на Братя Грим – „Пепеляшка“. Малките зрители ще имат възможността да се срещнат отблизо с тази добросърдечна героиня, със злата мащеха и с надменните ѝ разглезени дъщери. Ще се запознаят също с влюбения принц и добрата фея.
В спектакъла „Часът на Пепеляшка“ присъстват всички герои, чрез чиито постъпки, честност, красота и трудолюбие побеждават коварството, злото и мързела.

Участват: Виктория Христова, Александър Братоев, Захаринка Терзиева
Режисьор: Даниела Христова
"ВЪЛШЕБНОТО МАГАЗИНЧЕ"

"ВЪЛШЕБНОТО МАГАЗИНЧЕ"

ВЪЛШЕБНОТО МАГАЗИНЧЕ
по Доналд Бисет
Сценична композиция и режисура – Леонард Капон
Сценография и кукли - Христина Недева
След като представиха за децата приказката за патето Пат Пат, сега нашите актьори ще изиграят още една приказка от английския писател Доналд Бисет – този път за магазинчето на господин Хепинстал. Господинът е винаги много сърдит и недружелюбен. Но един ден при него влиза огромен слон, който иска да си купи шапка. Появява се животно, което от едната страна е котарак, от другата крокодил. И още много, много невероятни неща се случват, които преобразяват мрачния господин Хепинстал и той става весел, любезен и усмихнат.
Участват: Елина Чанева, Виктория Христова, Гроздан Даскалов, Иля Пепеланов, Стиляна Маркова.

 


Галерия


 

"ИСТОРИЯТА НА ХРАБРИЯ ОЛОВЕН ВОЙНИК"

"ИСТОРИЯТА НА ХРАБРИЯ ОЛОВЕН ВОЙНИК"

"Историята на храбрия оловен войник" е поетична приказка, вдъхновена от безсмъртното произведение на Х. К. Андерсен. Спектакълът разказва за необикновените премеждия по пътя към истинската любов.
Режисьор - Владислава Джамбазова
Сценография и кукли - Емелияна Андонова - Тотева
Музика - Владимир Джамбазов
Хореография - Росен Михайлов
Участват - Чавдар Бозаджиев, Ралица Стоянова, Елина Чанева, Радост Кожухарова, Виктория Христова


Галерия


 

Image